Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوروز امسال، رقابت تلویزیون و شبکه نمایش خانگی بر سر تصاحب مخاطب، از سال های گذشته محسوس تر بود. رقابت میان رسانه‌ای که همچنان پربیننده ترین در کشور و رایگان است با رسانه‌ای کم سن و سال تر که به دنبال جذب بهترین هنرمندان و کمترین سانسور، برای کسب رضایت بیشتر مخاطب می گردد.

به گزارش ایران اکونومیست، تلویزیون در نوروز سال ۱۴۰۱ هم همانند سال‌های پیشین، چند سریال و چندین ویژه برنامه نوروزی را از شبکه های مختلف سیما پخش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما امسال شبکه نمایش خانگی که چند سالی می‌شود در رقابت با تلویزیون سریال‌ها و برنامه های پرهزینه و بعضا پرمخاطبی را تولید می‌کند، بیش از سال‌های قبل با تولیداتش خودنمایی کرد و عرصه را برای تلویزیون بیش از پیش تنگ کرد. البته اینکه تلویزیون همچنان پر مخاطب ترین رسانه است و به ویژه در شهرستان‌ها و مناطق کم برخوردارتر مخاطبان زیادی دارد، امری بدیهی و پذیرفته شده است اما حضور و رقابت شبکه خانگی هم چیزی نیست که تلویزیون بتواند نادیده‌اش بگیرد.

در ادامه این گزارش نظر چند تن از شهروندان و مخاطبان این دو رسانه را درباره عملکرد تلویزیون و شبکه نمایش خانگی در ایام نوروزِ سال جاری، جویا شده‌ایم و از آن‌ها خواسته‌ایم که برنامه‌ها و سریال‌های محبوب نوروزی‌شان را نام ببرند. آنچه در زیر می خوانید مشروح این گفت‌وگوهاست.

شما مخاطبان ایران اکونومیست هم در صورت تمایل می توانید نظرات خود را در قالب کامنت در این گزارش به اشتراک بگذارید.

برنامه های شبکه نمایش خانگی واقعی تر است

یک دانشجوی کرجی درباره سریال‌ها و برنامه‌های نوروزی که توجهش را جلب کرده و مخاطبشان بوده است، می‌گوید: از تولیدات نمایش خانگی سریال «جیران» و برنامه‌های «جوکر» و «مهمونی» را دنبال کردم. دلیل اینکه برنامه های نمایش خانگی را به سریال‌های تلویزیون ترجیح می دهم این است که در نمایش خانگی سانسور کمتر است و پوشش بازیگران واقعی‌تر و نزدیک به جامعه است.

او ادامه می‌دهد: از تلویزیون در ایام نوروز فقط برنامه «عصر جدید» را دیدم چون هیجان انگیز بود و استعدادهای مردم مناطق محروم را به نمایش می‌گذاشت.

یک مادر جوان تهرانی هم می‌گوید: ما در ایام نوروز از تلویزیون فقط «عصر جدید» را دیدیم و از شبکه نمایش خانگی هم برنامه «جوکر» را دنبال کردیم. چون این برنامه‌ها سرگرم کننده بودند.

ساعت پخش «نجلا» خیلی مناسب بود

سریال «نجلا»

خانمی از گرمسار می‌گوید: در ایام عید از تلویزیون سریال «نجلا» را به صورت جدی دنبال کردم چون زمان پخشش خیلی مناسب و به موقع بود. برنامه‌ی «عصر جدید» و سریال «زیرخاکی» را هم یکی در میان دیدم چون آخر شب پخش می‌شدند، یا مهمان داشتیم و یا مهمانی می‌رفتیم.

از سریال‌های نمایش خانگی سریال‌های «خاتون» و «جیران» و «ساخت ایران» را دیدم. «خاتون» را دوست داشتم اما «جیران» و «ساخت ایران» را به خاطر خانواده دیدم.

سریال های تلویزیون را حفظیم!

شهروندی از خراسان شمالی می‌گوید: چون در حال مطالعه برای آزمون استخدامی هستم وقت نکردم زیاد تلویزیون تماشا کنم اما انتقادی که نسبت به تلویزیون دارم پخش سریال‌های تکراری و خسته کننده است که همه را از حفظ شده‌ایم هر چند که برخی سریال‌های قدیمی ارزش دوباره دیدن را دارند و ما هم ملت کم توقعی هستیم.

«جیران» را تماشا می کنم اما فیلمنامه اش را دوست ندارم

کارمندی از تهران با تاکید بر اینکه تلویزیون تماشا نمی‌کند، می‌گوید: از سریال‌های شبکه نمایش خانگی، سریال «جیران» را دنبال می‌کنم. به خاطر بازیگرها و بازی‌های خوبشان سریال را دنبال می‌کنم اما فیلمنامه این سریال را دوست ندارم.

نباید «زیرخاکی ۳» را می ساختند

شهروندی از اصفهان با بیان اینکه موضوع سریال‌های نوروزی تلویزیون را دوست نداشته است، می‌گوید: چند قسمت از سریال «نجلا» را دیدم اما به نظرم ساخت این سریال خرج اضافه بود چون بازیگرهای خوبی را برایش انتخاب نکرده بودند و بازیگرها به خوبی از پس نقش‌ها برنیامدند.

او اضافه می‌کند: کلا فیلم و سریال ایرانی نمی‌بینم چون موضوع همه این است که پسری عاشق دختری می‌شود و برای رسیدن به او هر کاری می‌کند، آخرش هم یا می‌میرد یا اسیر می‌شود.

شهروند اصفهانی با انتقاد از برنامه «عصر جدید» ادامه می‌دهد: چهار تا داور که به درستی انتخاب نشده‌اند را نشانده‌اند آنجا و خانم ژاله صامتی هنوز اجرا شروع نشده، رأی سفید می‌دهد. بسیاری از شرکت کننده‌ها هم به عنوان خواننده می‌آیند جلوی دوربین که خیلی از آنها صدای خوبی ندارند. اغلب هم گروه‌ها یا بچه‌ها به مرحله بعد می‌روند.

سریال «زیر خاکی»

انتقاد دیگر او به دنباله دار کردن سریال‌های تلویزیون است. او در این زمینه می‌گوید: صداوسیما عادت دارد یک سریال خوب را آنقدر کشش بدهد که شورش را دربیاورد. مثلا سریال «زیرخاکی ۱» خوب بود، «زیرخاکی۲» بد نبود اما فصل سوم را نباید می‌ساختند. داستان را الکی کش داده‌اند و پیاز داغش را زیاد کرده‌اند. قدیم ترها کارگردان‌ها خلاقیت داشتند اما الان خدا نکند بفهمند از موضوعی خوشت آمده آنقدر تکرارش می‌کنند که از دماغت دربیاید!

او اضافه می‌کند: پخش سریال‌های تکراری به ویژه سریال‌هایی که بازیگرانش از دنیا رفته‌اند، مثل سریال «زن بابا»، حس خوبی را منتقل نمی‌کند و جذاب نیست.

این شهروند اصفهانی در نهایت پخش یک سرود مذهبی درباره امام زمان(عج) از چند شبکه تلویزیونی را نکته مثبتی عنوان می‌کند و می‌گوید: بچه‌های الان آنطور که باید از امام زمان (عج) چیزی نمی‌دادند؛ پخش این سرودها هم زیبا و هم کمک کننده است.

به ناچار «جوکر» و «نیسان آبی» تماشا کردیم

یک کارشناس روانشناسی از تهران می‌گوید: من امسال شخصا سریال خاصی را به طور پیوسته دنبال نکردم، چون کیفیت کارهای تلویزیونی پایین آمده و سریال هایی که جنبه طنز و سرگرم کننده داشته باشند، به شدت ضعیف هستند. جای خالی کارگردانان مطرح که قبلا کار طنز انجام می‌دادند به خصوص آقای عطاران به وضوح محسوس است.

او ادامه می دهد: ترجیح ما از ناچاری دیدن برنامه های نمایش خانگی مثل «جوکر» و «نیسان آبی» بود و هر از گاهی هم شبکه آی فیلم را تماشا کردیم. از کم کاری تلویزیون برای سرگرم کردن مردم به خصوص در زمینه طنزهای فاخر گله دارم و خواهش می‌کنم برای شاد کردن مردم و پر کردن اوقات فراغت آن‌ها تلاش بیشتری داشته باشند.

احتیاج به خنده داشتیم

یک خانم خانه‌دار از اهالی خراسان جنوبی می‌گوید: ما فقط برنامه‌های «عصر جدید»، «دورهمی» و «خندوانه» را دنبال کردیم آن هم فقط به این دلیل که احتیاج به خنده و سرگرمی داشتیم.

«مهمونی» ایرج طهماسب عالی است

نوجوانی از استان البرز با بیان اینکه تلویزیون تماشا نمی‌کند، درباره شبکه نمایش خانگی می‌گوید: سریال «جیران» را دیدم که خیلی زیبا بود و داستان و بازیگران جذابی داشت. برنامه «جوکر» هم خیلی سرگرم کننده است.  برنامه «مهمونی» آقای ایرج طهماسب هم عالی است و ایشان خیلی خوب برنامه را اجرا می‌کنند. عروسک‌های جدید مخصوصا شخصیت «بچه» خیلی بامزه‌اند.

این مخاطب نوجوان فاصله زیاد میان پخش هر قسمت از سریال‌ها و برنامه‌های شبکه نمایش خانگی را ضعف این رسانه می‌داند و می‌گوید: تا قسمت جدید باید ما ماجرای قسمت قبل را فراموش می‌کنیم، کاش قسمت‌ها زودتر منتشر می‌شدند.

 

قسمتی از «مهمونی» را در اینستاگرام دیدم خوشم آمد

یک دانشجوی قزوینی نیز می‌گوید: در ایام نوروز نه تلویزیون تماشا کردم و نه برنامه‌های شبکه نمایش خانگی را  دیدم اما بخش‌هایی از برنامه «مهمونی» را در اینستاگرام دیده‌ام و از شخصیت «بچه» خوشم آمده است. تصمیم گرفتم در اوقات فراغت این برنامه را تماشا کنم؛ چون شخصیت پردازی عروسک‌ها مناسب و به دور از تکلف است. دیالوگ‌های آقای مجری و عروسک‌ها، هم عامیانه و قابل همذات پنداری است.

«زیرخاکی ۳» افت کرد

یک مخاطب تهرانی دیگر می‌گوید فقط چند قسمت از سریال‌های«زیرخاکی» و «نجلا» را دیده است. او دلیل اینکه تماشای سریال «نجلا» را ادامه نداده است، اینگونه عنوان می‌کند: خیلی دوست داشتم «نجلا» را دنبال کنم ولی  بازیگر نقش اصلی که تغییر کرد از سریال زده شدم. بازیگر قبلی «نجلا» خیلی خوب بازی کرده بود و به او عادت کرده بودیم. در سری دوم سریال که بازیگر نقش اصلی عوض شد رغبتی نداشتم سریال را دنبال کنم. داستان خوب بود و بازی‌ها هم خوب بود ولی چون بازیگر نقش اصلی عوض شد، سریال ضربه خورد و از خیلی‌ها شنیدم که می‌گفتند دیگر دوست ندارند «نجلا» را دنبال کنند.

او درباره سریال «زیرخاکی» هم می‌گوید: «زیرخاکی۱» از فصل دوم و سوم بهتر بود. فکر می‌کنم کیفیت این سریال رفته رفته افت کرده است.  

ماه رمضان هم اوضاع همین است

یک شهروند از زنجان درباره عملکرد تلویزیون در ایام نوروز می‌گوید: ایام عید سرم شلوغ بود و خیلی فیلم و سریال ندیدم اما می توانم بگویم عملکرد تلویزیون خیلی قابل توجه نبود. فقط برخی از قسمت های «خندوانه» و «دورهمی» را دیدم. سریال قدیمی «زن بابا» که بازپخش می‌شد را هم دیدم. فکر می‌کنم برای ماه رمضان هم تلویزیون برنامه و سریال قابل توجهی نداشته باشد.

تعریف «زیرخاکی» را شنیده‌ام

شهروندی از استان البرز هم می‌گوید نوروز مسافرت بوده و تلویزیون تماشا نکرده است اما تعریف سریال «زیرخاکی» را شنیده است. او همچنین می‌گوید از میان سریال‌های شبکه نمایش خانگی سریال «جیران» را دنبال می کند.

نمایش خانگی را از طریق ماهواره دنبال می کنم

یک کارمند تهرانی می‌گوید، به طور کلی چند وقت است که زیاد تلویزیون تماشا نمی کند چون به نظرش سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی جذابیت گذشته را ندارند.

او ادامه می دهد: برنامه «عصر جدید» بد نیست. در شبکه نمایش خانگی هم سریال‌های «جیران»، «خاتون»، «نیسان آبی»، «خسوف» و برنامه «شب آهنگی» را دنبال کردم که این‌ها را هم بیشتر از شبکه‌های ماهواره‌ای دیده‌ام!

 

این سریال‌ها قبح خشونت و خیانت را از بین می‌برند

یک کارشناس رسانه هم معتقد است که مدت‌هاست در فضای رسانه‌ای، مطلبی برای آموزش و یادگیری مخاطبان تولید نمی‌شود. او می‌گوید: اگر برنامه‌ی فرح بخش و شادی تولید می‌کنیم، لزوما نباید در آن از سخیف ترین ادبیات و بدترین شکل مصادیق هجوم فرهنگی استفاده کنیم.

او تصریح می کند: فردگرایی و تجمل گرایی در  سریال‌های تلویزیون و شبکه نمایش خانگی دیده می‌شود و علاوه بر آن در سریال‌های شبکه نمایش خانگی از بین بردن قبح خشونت و خیانت هم دیده می‌شود.  

شما مخاطبان ایران اکونومیست هم در صورت تمایل می توانید نظرات خود را در قالب کامنت در این گزارش به اشتراک بگذارید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: برنامه های تلویزیون در نوروز۱۴۰۱ ، سریال های نوروزی 1401 ، شبکه نمایش خانگی ، صداوسیما ، برنامه مهمونی ایرج طهماسب ، سریال زیرخاکی ، سریال جیران ، سریال نجلا ، برنامه عصر جدید ، مسابقه دورهمی ، خندوانه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سریال های نوروزی 1401 شبکه نمایش خانگی صداوسیما سریال زیرخاکی سریال جیران سریال نجلا برنامه عصر جدید مسابقه دورهمی خندوانه سریال ها و برنامه شبکه نمایش خانگی سریال های تلویزیون تلویزیون تماشا نمایش خانگی ایام نوروز ادامه می دهد سریال ها عصر جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۱۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی

همشهری آنلاین: مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.
همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم ها می گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم های نمایش خانگی در ایران و کشورهای عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکوهای نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشورهای عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می شود:«نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.
برجسته کردن فرقه ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهرهای ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند. »
همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می کند:«تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال های خارجی نیز همچون سریال های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.
حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده های ایرانی خواهد داشت. »

کد خبر 847539 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مصر خبر مهم فیلم و سریال ایرانی فیلم و سریال خارجی

دیگر خبرها

  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال هستند؟
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • «پدر قهوه»؛ سریال جدید مهران مدیری درباره چیست؟
  • بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • گزارشی از سریال‌های در حال ساخت نمایش خانگی/ کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال‌ هستند؟
  • کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • «پدر قهوه»، سریال جدید مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی
  • بعد از «اسکار» مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی